16. huhtikuuta 2015

Minä olen oikea nainen


Joko olette lukeneet kaikkien ihanien naisten postauksia aiheesta millainen on oikea nainen? Minäkin päätin tarttua Iinan aluille laittamaan haasteeseen nimeltä #oikeanainen. Määritelläänkö jossakin miltä pitää näyttää, että olisi hyväksyttävä muiden silmissä?

Jokaisella varmasti on jonkinlaisia omaan ulkonäköön liittyviä kompastuskiviä. Ne pienet asiat, mihin kiinnität huomiota jokaikinen kerta peiliin katsoessasi tai ainakin silloin kun olet kriittisimmällä tuulella. Minulla on niitä muutama ja ne on niitä juttuja mitä vahtaan myös kriittisesti jokaikisestä kuvasta, jossa itseni näen. Miksi? Ne ovat osa minua, aina olleet. Eikö olisi jo aika oppia hyväksymään ne?

Olen yleensä ollut melko normaaleissa mitoissa, välillä pyöreämpi ja välillä hoikempi. En ole kuitenkaan juuri koskaan saanut kuulla kommentteja painostani, vaikka omassa päässäni se on pyörinyt ongelmana koko pienen ikäni. Sen sijaan lapsena sairastamani silmien karsastus ruokki kiusaajia ja jätti jäljet itsetuntooni. Vaikka nykyään sitä on havaittavissa enää vain hyvin harvoin, tulee itselleni aina tosi paha mieli jonkun siitä mainitessa. Uskon, että meillä jokaisella on jokin niin sanotusti herkkä paikka, sellainen josta puhuminen iskee niihin kaikista syvimmällä oleviin haavoihin. Pieni tavallisuudesta poikkeava yksityiskohta itsessäni, joka ei kuitenkaan tee minusta yhtään huonompaa kuin muista. Tämän kertominen blogissa jännitti ihan pirusti, mutta päätin tehdä sen silti.

Nyt kun katson itseäni peilistä, näen paljon huomautettavaa, mutta myös paljon positiivista. Huonoina päivinä näen jenkkakahvat, imetyksen turmelemat pienet tissit, pömpöttävän alavatsan, leveän naaman ja ison nenän. Hyvinä päivinä näen sopusuhtaisen naisen, isot kirkkaat silmät ja onnellisen hymyn. Kun olen laittautunut, saatan pitää itseäni jopa ihan nättinä.

Uskon, että äitiys muuttaa aika monenkin naisen suhtautumista itseensä. Yhtäkkiä elämä ei enää pyörikään vaan oman navan ympärillä. Ainakin itse uskon vahvasti, että lapsen saaminen teki itsestäni paremman ihmisen ja tietynlaisen epäitsekkyyden myötä samalla opin arvostamaan itseäni enemmän kaikkine yksityiskohtineni. Jokatapauksessa olen nykyään itselleni paljon armollisempi kuin ennen. En omista fitness-kroppaa eivätkä kasvoni sopisi mallintehtäviin. Mutta silti, juuri tällaisena, olen ihan oikea nainen minäkin. Pikkuhiljaa olen oppinut katsomaan itseäni vähän lempeämmin ja olemaan välittämättä jokaisesta pienestä epäkohdasta itsessäni. Elämä ei voi aina pyöriä vain ulkonäön ympärillä. Todellinen kauneus lähtee sisältä, ei ulkoisista ominaisuuksista.

Pääset osallistumaan haasteeseen mukaan seuraavalla tavalla: Ota kuva itsestäsi, postaa se tekstin kanssa tai ilman blogiin tai somekanaviin hashtagilla #OIKEANAINEN. Näytetään medialle miltä näyttää oikea nainen, koska jokainen nainen on oikea nainen.

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Kaunis oikea nainen siellä blogin takana :) Itsekin tein samasta aiheesta postauksen, koska aihe puhutteli ja koin tämän tärkeäksi. Me ollaan jokainen omalla tavallaan juuri oikeanlaisia. Epätäydellisyyden hyväksyminen onkin avainasemassa. Kun osaa hyväksyä oman epätäydellisyyden, osaa myös paremmin arvostaa itseä. Ja kun osaa arvostaa itseä, osaa paremmin myös arvostaa muita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Olga! :) Tämä oli kyllä tärkeä aihe. Tuo on myös ihan totta, että sitä pystyy arvostamaan muita kunnolla vasta sitten kun on oppinut arvostamaan myös itseään :)

   Poista
 2. Upea teksti! Minäkin olen sitä mieltä että kauneus on kokonaisvaltaista ja se todellinen kauneus kumpuaa ihmisen sisältä. Kyllä sen vaan huomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tania :) Niinpä, sisäinen kauneus on kaikkein tärkeintä!

   Poista
 3. Hieno teksti ja äärettömän tärkeä aihe! Sait minut jopa liikuttumaan, sillä itsekkin juuri synnyttäneenä koen pientä taistelua nykyisen kroppani kanssa. Kunpa sitä osaisi arvostaa omaa vartaloaan juuri sellaisena kuin se on, eikä antaa median luoman illuusion "täydellisestä vartalosta" sekoittaa omaa päätä - olenhan kuitenkin terve, ja jo lähes samoissa mitoissa kuin ennen raskautta (iho nyt vain sattuu roikkumaan enemmän mahasta ja rinnoista :D)! Välillä sitä vain eksyy vertailemaan omaa vartaloaan siihen, mitä luulee muiden odottavan sen olevan - onneksi kuitenkin tällaiset postaukset taas tiputtavat maan pinnalle ja antavat aihetta sanoa, että olen just passeli näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ihanasta kommentista Tanja :) Ihanaa kuulla että tämä postaus vaikutti noin! Oman vartalon arvostaminen juuri sellaisena kuin se on ei ole meille naisille mikään ihan helppo juttu, mutta silti se olisi niin tärkeää :)

   Poista
 4. Ihanasti kirjoitettu postaus! Olet kyllä todella kaunis, onnea huokuva nainen ja äiti :)

  VastaaPoista