27. helmikuuta 2016

SYNNYTYSTÄ ENNAKOIVIA MERKKEJÄ

Blogi täyttyy varsinkin näin loppua kohden pääosin raskausaiheisista postauksista. Tällä hetkellä on vaikea kirjoittaa oikein muusta, kun kaikki ajatukset pyörivät vauvan ja tulevan synnytyksen ympärillä. Tänään alkoi 39.raskausviikko ja koska laskettuun aikaan on nyt tasan kaksi viikkoa, sanotaan että lapsi voi syntyä melkeinpä koska vaan.

Kävin muutama päivä sitten neuvolassa ja terveydenhoitaja sanoi vauvan laskeutuneen nyt ihan alas ja epäili, että toinen olisi tulossa maailmaan jo ennen laskettua aikaa. Suhtauduin hieman varauksella tähän arvaukseen, koska viimeksikin kaikki luuli Miltonin syntyvän aikaisin, mutta yli vaan mentiin ja kunnolla.

Hieman kyllä silti tuntuu itsestäkin siltä, että tämä saattaa muuten oikeasti tulla milloin vaan. Sorruin taas googlettelemaan synnytystä ennakoivia merkkejä ja vahtailen niitä nyt sitten jatkuvasti, oikeastaan paljoa muuhun ei energiaa juuri nyt ole riittänytkään.


Supistuksia tulee paljon ja iltapäivisin usein ihan säännöllisestikin. Osa supistuksista on sellaisia, ettei juuri enää pysty puhumaan samalla kun taas osan kanssa pystyn vielä kävelemään. Menkkajomotusta alaselässä on ollut silloin tällöin, eilen sitä kesti yhteensä neljä tuntia ja olin jo melkein varma että pian tulisi lähtö mutta eiköhän sekin sitten taas lopahtanut iltaa kohden niinkuin supistuksetkin yleensä. Yöt nukun kuin tukki ilman mitään oireita, joten veikkaan että sitten kun synnytys oikeasti käynnistyy niin sekin tapahtuu päiväsaikaan. Sukkapuikkokipuja on alkanut tulemaan myös päivä päivältä enemmän.

Netti on täynnä erilaisia oireita, toisilla on ollut kaikennäköisiä ennakoivia oireita ja toisilla on lähdetty vauhdilla sairaalaan miltei ensimmäisestä megasupistuksesta. Limatulpan lähtö on usein mainittu aika selkeäksi ennakoivaksi merkiksi, mutta toiset eivät ole sitäkään huomanneet ollenkaan. Joillain menee vatsa sekaisin ja jotkut saavat ison energiapuuskan juuri ennen h-hetkeä. Osa lamaantuu väsymykseen ja osalta menee ruokahalut, jotkut ovat olleet superkiukkuisia juuri ennen synnytystä. Kyllä näitä riittää, kun vaan lukea jaksaa.

Olen jotenkin kamalan utelias ihminen ja inhoan elää epätietoisuudessa. Siksi synnytyksen odottelu tuntuu jotenkin todella turhauttavalta. Ajatus siitä, että pikkutyyppi majailisi täällä mahassa vielä seuraavat neljä viikkoa on aika ahdistava näiden oireiden kanssa, eri asia jos oireita ei olisi ja pystyisin päivisinkin toimimaan ihan normaalisti.

Millaisia ennakoivia merkkejä teillä on ollut ennen synnytystä?

SEURAA BLOGIA BLOGLOVINISSAFACEBOOKISSA TAI INSTAGRAMISSA

21 kommenttia:

 1. Vaikka mun ekaa raskautta käynnisteltiinkin niin se ei silti lähtenyt käyntiin yht äkkiä hujauksessa vaan tuli selviä merkkejä kolmen käynnistyspäivän aikana, ensin alkoi tulla limatulppaa pois ja synnytyspäivänä maha meni ihan sekaisin ja juuri ennen syntymisen käynnistämistä olin todella turhautunut ja itkuinen, jotenkin stressi ja odotus vaan laukesi. Mutta kai se on niin yksilöllistä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän nämä on tosi yksilöllisiä juttuja, mulla ei tainnut viimeksi olla varsinaisia ennakoivia merkkejä juurikaan paitsi tuo limatulppa!

   Poista
 2. Mulla ei ollut supistuksia ollenkaan toisenkaan raskauden aikana, ennen kuin tuli aika synnyttää. Liitoskivut alkoi suunnilleen kaksi vkoa ennen synnytystä, niin kuin ensimmäiselläkin kerralla. Sinä päivänä kun synnytys otti sitten tapahtuakseen (38+6) oli aamusta asti jotenkin kummallinen olo. Ei mitenkään kipuileva, tai muutakaan vastaavaa, ihan vaan jotenkin semmonen jotain enteilevä olo. Luulin olevani täysin väärässä koska olin vitsillä heittänyt että tämä syntyy varmasti vkon 38 aikana. Ja sitten supistukset alkoi kahdelta iltapäivällä ja etenivät kovaa kyytiä voimakkaiksi, ja vedet meni kuudelta illalla kotona. Klo 23 oli pieni tyttö sylissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä eteni sitten nopeasti! :) Toivottavasti meilläkin lähtee tällä kertaa synnytys heti kunnolla käyntiin sitten kun se alkaa!

   Poista
 3. Ei mitään. Esikoisesta kävin 1,5 tunnin lenkillä ja shoppailin 4h Ideaparkissa päivä ennen synnytystä, eli voin täysin normaalisti. Seuraavana päivänä alkoi supisteleen, koko ajan rajummin ja lopulta konttasin autoon. :D Tästä tokasta on supistellut 3 viikkoa, on lähtökuopissa ja kanava melkein hävinnyt, mutta onneksi pysyy kyydissä. :) Aika vaikeita ennustaa nämä hommat! Hyviä vointeja viikonloppuun, eihän sitä tiedä vaikka lähtisit tositoimiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi vaikea ennustaa, mutta silti sitä vaan vahtaa kaikkia mahdollisia merkkejä :D Ei tullut lähtöä viikonloppunakaan täällä, vielä odotellaan :)

   Poista
 4. Ei oikeastaan mistään voi ennustaa ja varmaks sanoo. Se on varmaa kun vedet menee taikka alkaa supistaa säännöllisesti. Tsemppiä vikaan viikkoon

  VastaaPoista
 5. Ystävällä oli vain hieman ennen sinua laskettu aika ja torstaina heille syntyikin vauva ♡ Eli sielläkin voi tosiaan bebe syntyä milloin tahansa :) Itsellä ei ennakoivia merkkejä juuri ollut. Kuopuksen kohdalla menin klo 11 käymään sairaalassa toisella käynnillä, mutta yhtäkkiä olikin synnytys käynnissä ja siitä kolmen tunnin päästä oli vauva maailmassa. Vähän kiireisempi tapaus oli :D Tsemppiä loppuodotukseen! P.S Lastenhuoneenkapina on vihdoin myös Facebookissa, saa käydä tykkäämässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tosi nopeasti tuli teillä toinen! Meillä ensimmäinen synnytys kesti ja kesti, toivottavasti tällä kertaa päästäisiin vähän nopeammin etenemään.

   Tykkäämässä käyty! :)

   Poista
 6. Mulla on olleet kaikki vähän erilaisia. Ensimmäisestä ja toisesta supistukset alkoi hiljalleen, seuraavasta kahdesta heti se eka kunnon supistus tiesi menoa ja Hugo puolestaan käynnistettiin, koska edelliset kaksi syntyneet niin vauhdilla. :)
  Tsemppiä sinne kovasti loppu odotukseen.♥ Pian hän on täällä ja olet kyllä niin kaunis odottaja.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Mulla lähti viimeksi käyntiin kun lapsivettä alkoi tulemaan, jännä nähdä alkaako tällä kertaa ihan eri tavoin :)

   Poista
 7. Voi kun olisin itekin noilla viikoilla jo. Vaikka eihän sitä ikinä tiedä milloin se päättää tulla. Kovasti tsemppiä ja jaksamista, toivottavasti ei menisi yli :)

  VastaaPoista
 8. mä kyttään täällä koko ajan millon tulee h-hetki. Tsemppiä kovasti koitokseen :) täällä vasta puolessa välissä. :) vielä saa odotella. IHANA blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, täällä jännäillään kyllä kanssa nyt niin paljon! :)

   Poista
 9. Älä pelästy, mut toisella kertaa ei niin mitään. :D Supistukset alko rv17, synnärille mentiin verisen vuodon takia rv39+4 ja mä luulin koko ajan käyväni näytillä ja tulevani takas kotiin. No sairaalaan päästessä olin 5-6cm auki. Kivunlievityksenä pelkät geelityynyt, missään vaiheessa ei ollu mitään järjetöntä kipua eikä supistukset ollu säännöllisiä missään vaiheessa. Ilman sitä vuotoa en ois lähteny ja ois syntyny Eemi kotiin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, onneksi lähdit sairaalaan niin et joutunu kotona synnyttämään! Apua mitähän mulla on vielä edessä! :D

   Poista
 10. Hei, täällä mennään rv37 ja samat tunnelmat. Tsemppiä loppurutistukseen! Mullakin supistellut ties kuin pitkään, rv17 taisin käydä ekassa kontrollissa, kun edellinen tuli ennenaikaisena, mutta nyt näyttää onneksi siltä, että päästään täysiaikaisiksi :) Äkkiä nää lopun tuskat onneksi unohtuu kun vauvan saa mahan ulkopuolelle :) voimia synnytykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet nyt päässyt pidemmälle raskaudessa! :) Kiitos, tsemppiä sinnekin!

   Poista
 11. Haastoimme Kukkiksen kanssa Miltonin :)

  VastaaPoista